יתכן שתופתעו לגלות – כי האוויר בתוך הבית/המשרד מזוהם פי שניים מהאוויר בחוץ. כן, החלל המודרני, על כל הנוחיות שהוא מציע ליושביו, הוא מזוהם ו"חולה". כיצד ניתן להקטין את הנזק? אילו מהן נחשבות לידידותיות לסביבה לעומת אחרות?
כמו הרבה אנשים אחרים, בוודאי גם אתם שוהים שעות ארוכות בין דלתיים סגורות – במקום עבודתכם ולאחר מכן, כשאתם חוזרים לביתכם. למעשה, סביר להניח שאתם מבלים 90% מזמנכם בתוך מבנה כלשהו.
יתכן שתופתעו לגלות, כי האוויר שאתם שואפים בבית/במשרד מזוהם פי שניים מהאוויר בחוץ. כן, המבנה המודרני, על כל הנוחיות שהוא מציע ליושביו, הוא מזוהם ו"חולה".
מקורו של ה"חולי" בשנות ה-70. עד לאותן שנים, צורת הבנייה המקובלת הייתה "מאווררת" יותר. בצורה כזו, גזים רעילים שנפלטים מחומרים שונים בתוך הבית התנדפו החוצה. משנות ה-70 החל טרנד של בנייה מבודדת, שמטרתה לשמור על טמפרטורה נעימה בבית.
השימוש ההולך וגובר במזגנים החמיר את הבעיה, שכן בהיעדר סירקולציה של אוויר, הרעלים אינם מתנדפים החוצה. הבעיה חמורה במיוחד במשרדים – יכולים לחלוף ימים ואף חודשים עד שמישהו נזכר לפתוח את החלונות ולאוורר את המשרד.
כל אלו, בנוסף לפופולאריות ההולכת וגוברת של מטהרי אוויר, דבקים, חומרי הדברה ושלל חומרים כימיים מזיקים נוספים – הובילו ל"תסמונת הבית החולה".
כאמור, חללים פנימיים תוכננו ונבנו מחומרים שחלקם רעילים. את החומרים האלו אי אפשר לראות ולכן קשה לדעת שהם קיימים, עד שיושבי הבית מתחילים לחוש ברע. הם עלולים לפתח קשת רחבה של בעיות בריאות, חלקן זמניות, אחרות קבועות: ירידה בערנות ובריכוז, מצברוח ירוד (חוסר שביעות רצון ואי נוחות כללית), גירוי בעור/בעיניים, בעיות בדרכי השינה ותסמינים שונים של שפעת.
חשוב לציין כי השהייה בבית "נקי" ככל האפשר, חשובה במיוחד כשמדובר באנשים הסובלים מבעיות נשימה ואסטמה או רגישים לכימיקלים.
בשנים האחרונות, המודעות לאיכות הסביבה הולכת וגוברת ואנו רואים טרנד של בנייה ירוקה. המטרה של בניה זו פשוטה: לשמור על סביבה ביתית/משרדית בריאה ונקייה ככל האפשר. עם זאת, חשוב לזכור שעדיין מדובר בתחום יחסית חדש.
אין מנוס מלהודות: דלתות פנים הם אחד התחומים הפחות "ירוקים" בעיצוב פנים – ברוב המקרים, הן מיוצרות מעץ. מכיוון שבבית ממוצע נדרשות לפחות 4 דלתות פנים, מגיעים למסקנה כי יש פה כמות נכבדה של עץ. אז מה ניתן לעשות, כדי לצמצם את הנזק?
ניתן לרכוש דלתות פנים שנחשבות לידידותיות יותר לסביבה, כגון:
לסיום, אנו מקווים שעיצוב פנים אקולוגי ימשיך להתפתח ולהוביל אותנו לחלל עם אוויר נקי ובריא יותר.
למעבר לקטלוג המוצרים שלנו לחצו כאן
ניווט מהיר: